ca

Fa uns dies, l’Àlex Soriano, Director Tècnic d’Otomedic, es va desplaçar fins a Hamburg per participar en el Medical Expert Training in Office-based Phonosurgery, una formació especialitzada organitzada, de manera conjunta, per Olympus i ARC Laser, dues de les principals marques col·laboradores d’Otomedic.

L’esdeveniment mèdic es va celebrar els dies 27 i 28 d’octubre a la clínica alemanya Medical Voice Center, reunint a professionals de tot Europa. Durant la trobada, l’Àlex Soriano va coincidir amb alguns referents de la medicina del nostre país, com el Dr. Eduardo Lehrer, integrant del Servei d’ORL de l’Hospital Clínic de Barcelona, el Dr. Guillem Viscasillas, Cap de Servei d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, o el Dr. Jose Palacios-García de l’Hospital Universitario Virgen de la Macarena de Sevilla, també especialista en ORL i cirurgia de cap i coll.

El curs va ser dirigit pel Prof. Markus Hess i la Dra. Susanne Flescher i es va centrar en els procediments fonoquirúrgics en pacients amb lesions benignes de la laringe. Les intervencions ambulatòries d’aquests procediments, inclosa la cirurgia làser, es consideren tractaments de primera elecció per a diverses malalties i trastorns.

El Medical Expert Training in Office-based Phonosurgery va oferir conferències sobre diagnòstic i tècniques quirúrgiques per a diversos trastorns de la laringe, així com presentacions en vídeo d’alguns casos típics. A més, els assistents van participar en un curs pràctic liderat pel Prof. Markus Hess i la Dra. Susanne Flescher sobre noves tècniques d’intervenció a través d’endoscopis flexibles i el maneig de diferents instruments mèdics.

Durant els dos dies que va durar el curs, també es van presentar casos en directe, amb explicacions de consells, trucs, discussions de dificultats i complicacions que van completar l’ampli espectre de la temàtica del curs.

La part pràctica sobre intervencions ambulatòries de diverses lesions benignes de la laringe va proporcionar als participants una millora de les habilitats del maneig d’endoscopis i de la resta d’instruments. Es van tractar procediments com ara biòpsies, injeccions o cirurgia làser amb endoscopis flexibles, gràcies a les operacions en viu i les formacions pràctiques.

Les pràctiques amb el Blue Laser les va dirigir la Maryna Pyshchyk, Product Manager d’ARC Laser. Durant les pràctiques es van realitzar diferents Hand-on Training amb simuladors transnasals amb els viodeoendoscopis Olympus ENF-VT3 amb canal de treball.

Ha estat un honor per Otomedic participar en aquest curs celebrat al prestigiós Medical Voice Center d’Hamburg. Segur que repetim experiència l’any 2024!

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.