ca

La setena edició del Curs d’Otologia i Base de Crani celebrada els dies 1 i 2 de juny a l’hospital universitari de Badalona Germans Trias i Pujol, va comptar amb la participació d’Otomedic a través de la cessió d’un Blue Laser d’ARC Laser (445nm). Aquesta solució quirúrgica combina propietats fotoangiolítiques amb una alta capacitat de tall. A més, gràcies al seu sistema compacte i a les diferents fibres flexibles, és possible realitzar abordatges molt precisos.

El curs, enfocat a compartir coneixements sobre la cirurgia otològica i de base de crani, estava dirigit a especialistes en otologia amb inquietuds per compartir la seva experiència en la subespecialitat, en un curs eminentment pràctic i interactiu.

Les jornades formatives van oferir sessions teòriques i tres cirurgies en directe, realitzades en dos quiròfans simultanis cadascuna. D’aquesta manera, el curs va utilitzar la cirurgia en directe i la discussió de casos clínics per abordar tècniques quirúrgiques més recents, així com casos clínics més complexos.

Durant el 7è Curs d’Otologia i Base de Crani, el Dr. Emili Amilibia va tenir l’oportunitat d’operar un glomus timpànic amb el nou Blue Laser cedit per Otomedic. La seva alta absorció per hemoglobina, conjuntament amb la precisió i comoditat de l’equip, fan d’aquesta solució tecnològica una innovadora alternativa pels tractaments dels paragangliomes, uns tumors benignes molt vascularitzats que s’originen a la cresta neuronal. Una de les seves localitzacions en cap i coll és la cavitat timpànica, on rep el nom de glomus timpàtic, sent la cirurgia la principal opció terapèutica.

Comparat amb els Laser CO2 (10600nm) i KTP (532nm), el Blue Laser d’ARC Laser (445nm) necessita una menor potència per penetrar els teixits, minimitzant les lesions tèrmiques i els danys a les estructures adjacents. La seva capacitat per fulgurar el tumor abans de la seva extirpació, el converteix en una nova eina extremadament útil a l’hora de la resecció d’un glomus en cavitat timpànica.

L’equip d’Otomedic està molt agraït d’haver participat, un any més, amb el Servei d’Otorrinolaringologia i el Servei de Quiròfan de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb l’objectiu d’oferir les millors oportunitats als participants d’aquest curs.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.