ca

Els passats 4 i 5 d’abril, Otomedic va participar en l’Endoscopic Transorbital Route to the Skull Base, un curs pràctic amb cirurgia en viu organitzat conjuntament per la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona.

Una vegada més, Otomedic va participar activament en una formació focalitzada en la cirurgia endoscòpica de base de crani a través de l’exoscopi ORBEYE d’Olympus, l’únic sistema de càmera orbital 4K en 3D que ha revolucionat la generació d’imatges quirúrgiques.

La ruta transorbital endoscòpica a la base del crani està guanyant popularitat de manera progressiva entre la comunitat mèdica especialitzada en neurocirurgia. L’anatomia quirúrgica específica i detallada d’aquesta via és molt atractiva i familiar per als pioners i cirurgians de la base del crani de ment oberta, però no ho és tant entre altres sectors mèdics.

Partint d’aquesta premissa, el curs dirigit pels doctors Joaquim Enseñat, Alberto Di Somma, Isam Alobid i Alberto Prats Galino va dividir el seu programa en dues jornades. Un primer dia de formació celebrat a l’Hospital Clínic de Barcelona centrat en la cirurgia en viu i la presentació d’un cas clínic. I un segon dia ubicat al Departament d’Anatomia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona centrat en el següent programa:

  • Fase de la pell: aproximació transorbital de la parpella superior.
  • Exposició de la vora orbital periorbital i lateral.
  • Espai de treball, exposició muscular temporal.
  • Dura temporal, ampla i central.
  • Extirpació de l’ala esfenoidal menor (pterió) i de l’os frontobasal; tall MOB.
  • Clinoidectomia anterior.
  • Cresta sagital i perforació del sòl de la fossa cranial mitjana.
  • Peeling i dissecció del sinus cavernós.
  • Petrosectomia anterior inclosa l’extirpació de la vora orbital lateral.
  • Obertura dura i dissecció intradural.

Gràcies a la col·laboració d’Otomedic i la seva aportació mitjançant la càmera orbital ORBEYE d’Olympus, els alumnes del curs van poder conèixer aquest sistema de visualització mircroquirúrgic digital amb càmera orbital 4K en 3D. Una solució quirúrgica que suposa una revolució en la manera d’entendre i realitzar les intervencions de crani i columna, concretament en l’àmbit dels abordatges mínimament invasius.

Per a Otomedic és molt enriquidor poder participar en formacions d’aquestes característiques a Barcelona, posicionant una eina com l’ORBEYE en l’àmbit docent. Una solució didàctica perfecta gràcies a la seva unitat òptica de reduïdes dimensions i flexibles posicions.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.