ca

Els passats dies 13, 14 i 15 de novembre Otomedic va participar en el prestigiós Endoscopic Pediatric ENT Course Barcelona (DARE-BCN), una formació específica organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i dirigida pel Dr. Oliver Haag, Cap del Servei d’Otorrinolaringologia Pediàtrica de SJD Barcelona, i els doctors Cristóbal Langdon i Maurizio Levorato, ambdós otorrinolaringòlegs pediàtrics també de SJD Barcelona.

En aquest curs altament interactiu i específic, Otomedic va tenir l’oportunitat d’aportar tres estacions de videoendoscòpia amb l’objectiu d’ampliar, per part dels assistents, la comprensió de l’otorrinolaringologia pediàtrica i les tendències actuals en cirurgia endoscòpica.

Durant l’última dècada, la tecnologia que envolta la cirurgia endoscòpica ha millorat exponencialment, permetent desenvolupar abordatges més segurs de la via aèria superior, els sins paranasals, la base del crani i l’oïda mitjana. Dins l’otorrinolaringologia pediàtrica, els espais quirúrgics són més petits i de difícil aproximació, per això la cirurgia endoscòpica aporta un enorme avantatge en aquest camp.

La unitat d’endoscòpia de l’Hospital de Sant Joan de Déu va organitzar aquest primer curs de cirurgia endopediàtrica amb els següents objectius:

  • Comprendre els últims avenços i tècniques en cirurgia otorrinolaringològica endoscòpia pediàtrica
  • Realitzar procediments endoscòpics amb major confiança i precisió.
  • Ampliar habilitats per al diagnòstic de malalties d’oïda, nas i laringe.
  • Conèixer les indicacions, contraindicacions i complicacions, i com tractar-les.
  • Millorar les explicacions als pacients i als seus familiars sobre el procés endoscòpic i obtenir el consentiment informant adequadament.

L’Endoscopic Pediatric ENT Course Barcelona (DARE-BCN) va combinar coneixements teòrics amb el desenvolupament d’habilitats pràctiques a través de sessions de cirurgia en viu i un curs opcional de simulació de cirurgia endonasal. La formació de tres dies, destinats específicament a laringologia, rinologia, i otologia, es va centrar en els últims avenços mèdics, tècniques quirúrgiques, maneig postoperatori i seguretat i atenció al pacient. Un curs innovador que va ajudar els participants a perfeccionar les seves habilitats i actualitzar els seus coneixements en cirurgia endoscòpica pediàtrica en otorrinolaringologia. 

Des d’Otomedic agraïm la possibilitat de participar en formacions d’aquestes característiques, orientades a millorar els diagnòstics i els tractaments dels pacients més menuts.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.