ca

El passat 29 de juny, l’equip d’Otomedic va tenir l’oportunitat d’assistir a la presentació del llibre “Radiofreqüència: ablació del nòdul de tiroides”, un acte realitzat a l’Auditori de la Clínica Teknon de Barcelona.

El llibre, editat per UNR Editora, ha estat escrit pel Dr. Xavier Serres juntament amb el Dr. José Luis Novelli i la Dra. Stella Maris Batallés, i amb la col·laboració dels millors referents a nivell mundial de l’especialitat.

La publicació no només tracta les indicacions tradicionals, sinó que també dedica alguns dels seus capítols a altres indicacions, com ara els nòduls funcionants, les metàstasis cervicals o la més controvertida del tractament del microcarcinoma capil·lar.

La presentació, organitzada pel Servei de Radiologia de la Clínica Teknon i liderada per la Directora Mèdica, la Dra. Mònica Isart, va comptar amb la presència dels tres escriptors, així com amb una taula rodona moderada pel Dr. Manel Escobar.

El llibre “Radiofreqüència: ablació del nòdul de tiroides” es pot descarregar de manera gratuïta fent clic aquí.

Des de fa un any, Otomedic distribueix a Catalunya i Andorra l’equip de radiofreqüència StarMed pel procediment intervencionista guiat per ecografia pel tractament de l’ablació del nòdul de tiroides.

Radiofreqüència en tiroides:

El tríode és una glàndula situada en el coll, la funció de la qual consisteix a produir hormones per a controlar diferents activitats vitals de l’organisme. Per tant, és imprescindible controlar el seu correcte funcionament perquè la persona no vegi minvada la seva vida diària.

Uns nòduls en el tiroide és un creixement anormal de les cèl·lules tiroidals que formen un tumor. Són petits nòduls i és habitual que siguin tumors benignes, encara que una petita minoria poden ser malignes.

Per això, és important avaluar els nòduls per a diagnosticar-los sempre en estadis primerencs. A Espanya, s’estima que un 30% de la població presenta nòduls tiroidals, pujant la prevalença amb l’edat.

Els millors tractaments de nòduls tiroidals sense cirurgia:

El nostre tractament de nòduls tiroidals amb radiofreqüència és realitzat per un radiòleg intervencionista o endocrí. Aquest s’encarrega d’aplicar calor dins del nòdul a través d’una fina agulla, la qual emetrà radiofreqüència en la punta i aconseguirà produir una necrosi que acabarà amb el problema de manera efectiva. El tractament de nòduls tiroidals amb radiofreqüència és molt segur per al pacient, que sense molèsties veu ràpidament resolta la seva afecció.

En aproximadament 25 minuts, segons la dificultat per localitzar la lesió, es realitza la intervenció. En la majoria dels casos, amb una única sessió, es garanteix la reducció del nòdul.

Els beneficis de recórrer al tractament de nòduls tiroidals amb radiofreqüència:

Entre els grans avantatges del nostre sistema es troba la disminució dels efectes secundaris enfront d’altres mètodes. Els tractaments de nòduls tiroidals sense cirurgia poden comportar una possible afonia durant les hores posteriors a la intervenció. Això es deu a la proximitat de les cordes vocals amb la zona a tractar. És, sense dubte, un gran avanç per al sector de la medicina.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.