ca

El microscopi digital 4K3D per a procediments quirúrgics d’Olympus, comercialitzat ara fa set anys, ha revolucionat la medicina a través de la visualització d’alta qualitat dins el quiròfan.

L’any 1919 Takeshi Yamashita va fundar, a la ciutat nipona de Tòquio, l’empresa Olympus sota el nom de la societat Takachiho Seisakusho, un negoci dedicat a la producció domèstica de microscopis amb el llançament del microscopi Asahi.

Més de cent anys després, Olympus s’ha convertit en l’empresa que lidera els dissenys tecnològics i la creació de solucions d’avantguarda per a la realització de procediments mèdics i quirúrgics. Amb el microscopi ORBEYE amb enregistrament de vídeo amb tecnologia 4K3D com una de les solucions quirúrgiques més transgressores.

Sony Olympus Medical Solutions Inc. (SOMED) és una empresa conjunta entre Olympus Corporation i Sony Imaging Productos & Solutions Inc. fundada l’any 2013 i responsable del desenvolupament d’aquest nou microscopi quirúrgic.

Curiosament, el nom d’ORBEYE correspon a una paraula sorgida de la combinació d’“ORBE” i “ULL”, ja que busca expressar la idea de poder acostar-se a les parts i estructures anatòmiques des d’un angle o direcció impossibles d’accedir amb els microscopis convencionals.  També fa referència al potencial del dispositiu per aconseguir un camp de visió global.

L’ORBEYE va ser presentat a la comunitat mèdica en el Congrés de Cirurgians Neurològics (CNS) celebrat a la ciutat americana de Boston durant l’octubre de 2017.

Avantatges comparatius de l’ORBEYE:

  • Ofereix imatges digitals 4K3D amb una gran nitidesa, permetent un procediment quirúrgic de major precisió. És capaç de proporcionar imatges en 3D en resolució 4K d’estructures histològiques, com ara teixits o vasos sanguinis.
  • Les imatges es comparteixen en un o dos monitors de 55 polzades que faciliten la visualització global del cirurgià, disminuint així la fatiga i optimitzant el temps i els recursos. Respecte a l’espai, ofereix un maneig més còmode i lliure.
  • Amb l’ús de tecnologia digital, aquest nou microscopi té un volum 95% menor que el seu processador, optimitzant considerablement l’ús de l’espai.
  • Els beneficis del seu disseny ergonòmic millora la precisió i la facilitat de posicionament dins el quiròfan.

Característiques de les imatges digitals 4K3D

  • Aquest tipus d’imatge milloren considerablement la precisió de la cirurgia. Els dos sensors d’imatge Sony 4K ExmorRTM CMOS són els encarregats de proporcionar imatges amb una elevada sensibilitat i un nivell molt baix de soroll.
  • El sistema fa ús d’un circuit de processament d’imatges concebut per a treballar amb una àmplia gamma de colors i de píxels. Concretament, el nombre de píxels és quatre vegades major que el valor estàndard utilitzat en imatges d’Alta Definició en cirurgia convencional.
  • Minimitza el retard associat a les grans quantitats de dades que necessiten ser processades per sistemes 4K3D. L’ORBEYE brinda latència d’imatge zero per a obtenir una visualització i una manipulació més subtil i gradual, aconseguint una ubicació més ràpida i precisa.

Monitor 3D de 55 polzades i 4K de resolució

Aquest nou model permet visualitzar les imatges a través d’un monitor de 55 polzades, reemplaçant al tradicional ocular dels microscopis convencionals. Això permet al cirurgià tenir una postura de treball més còmoda, reduint el cansament associat a passar prolongats períodes de temps observant a través de les lents oculars.

Aquest monitor també permet que tot l’equip quirúrgic observi la imatge, optimitzant el temps del procediment i millorant la compartició d’informació i comunicació de l’equip.

La disminució significativa de la grandària del microscopi

Com és un 95% més petit en comparació al seu antecessor, ajuda a alliberar espai quirúrgic, escurçant els temps requerits per a la seva preparació i instal·lació. Suprimeix la necessitat de realitzar ajustos sobre el delicat equilibri del braç del dispositiu.

També facilita la neteja i desinfecció del microscopi, alhora que ofereix un major espai disponible perquè operi i interactuï l’equip humà.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.