ca

Otomedic ha participat en la Skull Base Week aportant l’Exoscopi ORBEYE d’Olympus, una revolucionària càmera orbital 4K 3D que ha estat present en les jornades formatives teoricopràctiques sobre base de crani i cirurgies en viu celebrades a Barcelona a finals de març.

La Skull Base Week, organitzada per les Unitats de Base de Crani de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital del Mar, ha comptat, gràcies a Otomedic, amb una de les solucions tecnològiques pioneres dins la revolució en la visualització del camp quirúrgic.

Els Drs. Alberto Torres, Director de la Unitat de Base de Crani de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i el Dr. Fernando Muñoz, Cap de Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Santa de la Santa Creu i Sant Pau, han estat els directors del curs d’Abordatge Transpetrosos: Anterior i Posterior (Presignoideo, Retrosigmoideo) i els responsables d’incorporar la càmera orbital Olympus ORBEYE 4K 3D cedida per Otomedic com a eina docent de formació.

El curs estava orientat a l’estudi i reforçament dels especialistes en la patologia oncològica que afecta la regió craniofacial i la base de crani, amb un abordatge multidisciplinari molt complex on els diferents especialistes (Otorrinolaringologia, Neurocirurgia i Cirurgia Maxil·lofacial) col·laboren per abordar de forma individualitzada cada cas.

La Skull Base Week va començar dimecres 8 de març amb una fase teòrica en la qual van participar diversos especialistes d’hospitals de prestigi de les comunitats autònomes de Madrid, Andalusia i Catalunya. A la tarda i al llarg de tot el dijous, es van incorporar les sessions pràctiques al curs.

L’últim dia, i després de l’èxit de l’edició anterior, es van organitzar dues cirurgies en viu sobre l’abordatge transpetros. Les cirurgies es van realitzar de manera simultània als quiròfans de l’Hospital Universitari de Bellvitge i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i es van poder seguir en temps real gràcies a la retransmissió projectada a l’auditori de Bellvitge. A la tarda, amb la discussió dels casos i les intervencions, es va posar el punt final a l’experiència formativa.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.