ca

L’Hospital Clínic de Barcelona ha començat a utilitzar la càmera orbital Olympus ORBEYE 4K 3D, distribuïda en exclusiva per Otomedic a Catalunya i Andorra, per revertir amb èxit la infertilitat masculina. Aquesta nova tècnica quirúrgica pionera a Europa es realitza a través del Servei d’Urologia de l’hospital barceloní dirigit pel Dr. Antonio Alcaraz, sent els doctors Josep Torremade, Joan Manuel Corral i Luis Peri, l’equip que lidera aquest tipus de cirurgies.

Gràcies a l’exoscopi ORBEYE, els cirurgians no utilitzen el microscopi i poden realitzar la intervenció amb el cap aixecat mirant una pantalla, com ja succeeix amb les cirurgies laparoscòpiques. A més, el sistema d’Olympus en 4K i 3D millora les tècniques quirúrgiques actuals en el camp de l’andrologia reproductiva, sent els pacients amb varicocele els principals beneficiaris d’aquesta tècnica. La varicocele és l’engrandiment de les venes del testicle i és una causa freqüent de la baixa reproducció i baixa qualitat de l’esperma, la qual cosa pot provocar infertilitat.

També es pot utilitzar per recuperar espermatozoides del testicle en casos d’azoospèrmia (absència d’espermatozoides en el semen). Aquesta causa pot representar entre el 2 i el 15% dels casos d’infertilitat masculina.

El Dr. Juan Manuel Corral, uròleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, afirma que “amb aquesta tècnica buscarem els espermatozoides en la font de producció que està en el teixit testicular”. Per part seva, el Dr. Josep Torremade, també del Servei d’Urologia del Clínic, defensa que “aquest tipus d’intervencions augmenten els resultats de recuperació comparats amb els de la biòpsia convencional”.

Gràcies a la utilització de la cambra orbital ORBEYE 4K 3D d’Olympus es millora, sens dubte, la qualitat de vida dels pacients i l’eficiència en tots els processos quirúrgics i de recuperació.

ca

Copyright 2020 @ Otomedic Quirúrgica S.L.